Program izleta

V soboto smo se odpravili proti centru Ljubljane, kjer se nahaja Thekey.si Escape Room, ki je bil tudi lokacija našega naslednjega izleta. Vsi skupaj bi se morali dobiti na Kongresnem trgu in nato odriniti proti dogovorjeni lokaciji, ampak nam malo je ponagajalo lepo sončno vreme, kar je prineslo gnečo na Ljubljanskem območju. No, uspelo nam je, da se dobimo pri lokalu "Cacao", kjer se nahaja v bližini tudi Escape Room The Key. Na zidu se je že od daleč videla zastavica, ki nas je nato usmirila proti sobi pobega, kamor smo se tudi vsi skupaj nato odpravili. Nasmejani obrazi zaposlenih v Escape Roomu so nas že pričakali in nam nato v podpis ponudili dokument, ki določuje, da ne smemo izdajati njihovih skrivnosti. Imeli smo možnost, da bi se razvrstili v dve skupini in nato tekmovali skupinsko, ampak je padla odločitev, da se ne bomo drobili, saj bi lahko bilo dolgočasno. Kasneje smo ugotovili, da bi se res lahko razvrstili v dve skupini, saj nas je bilo na doličeni lokaciji v sobi preveč na kupu. Končno smo po nekaj administrativnih delih stopili v sobo, kjer smo dobili natančna navodila in se lotili 70 minutne dolge izkušnje. Navodila kot so, ne premikaj stvari, če to ni potebno oz. če ti to ne določa naloga, oz. v primeru, da potrkajo na vrata hitro pomoč pri uganki. Ura se je začela odštevati na ekranu, ki je visel v sobi, in tudi mi smo se zato zakopali v reševanje nalog, ki jih ponujata naši dve rezervirani sobi Davinci & Scherlock. Naloga sicer zelo enostavna, da iz različnih zagonetk, logičnih povezav, skritih predmetov, ki si logično sledijo peljejo proti končni rešitvi in do ključa, ki nas je popelje na prostost. Na na vsake toliko časa smo le potrebovali kakšen majhen namig, ki nas je privedel do razkritja novih skrivnosti. Torej veliki modrec in genij Leonardo DaVinci, po katerem tudi nosi ime ena izmed sob, ima veliko skritih skrivnosti, ki so zakodirane v sobi, in uspeh do druge sobe nosi ključ ter nas nato popeljev svet najbolj znanega detektiva Sherlocka Holmesa oz. v drugo sobo.

Iz obeh sob smo pobegnili še pred iztekom časa 11 minut, kar je pomenil dober uspeh, po zaključku smo se še malo poslikali in nasmejani zapustili prostore.

Vir: https://www.thekey.si/

Terminski plan izleta

Ob 14:30 se dobimo na Kongresnem trgu v Ljubljani. V primeru, da ne pridete pravočasno, pa vsaj 10-15 pred začetkom izleta, kar na lokacijo Escape Room-a, ki se nahaja na naslovu: Obrežna steza 2, 1000 Ljubljana, Slovenija

Rezervirano imamo sobo Davinci & Sherlock (2 sobi v eni igri).

Predviden odhod

7.10.2017 ob 14:30

Predviden prihod

7.10.2017 ob 17:00

Zemljevid potovanja

Galerija

20171007 160928
cudezna dezela wonderland 03 big
59d26cadd96e8
58dd14c61b0c6
20171007 145430
58dd14c660bd9